„Miholjski susreti sela“ ove godine u Šalincu, Vrbovcu i Lipama

SMEDEREVO, 18. septembar 2024 – Ovogodišnja manifestacija „Miholjski susreti sela“ obuhvatiće programe koje će biti održani 22. septembra u Šalincu, 6. oktobra u Vrbovcu i 20. oktobra u Lipama, saopšteno je danas.

Svečano otvaranje manifestacije biće 22. septembra sa početkom u 12 sati u Šalincu, ispred Doma kulture. Nakon programa otvaranja sledi takmičenje žena za najlepše uređeni štand, najlepšu srpsku gibanicu i najlepše srpsko tradicionalno jelo.

U 12 i 30 počinje seoski višeboj – takmičenje u nadvlačenju konopca, trka u džakovima, takmičenje u nošenju jaja u kašikama i takmičenje u prebacivanju bale sena preko visinske prepreke.

Od 13 časova komisija će ocenjivati riblju čorbu i odlučivati koja je najbolja.

U 13 i 30 počinje takmičenje seoskih kulturno-umetničkih društava  za najbolji scenski nastup, najbolji igrač i najbolja igračica i najlepši par u narodnoj nošnji.

U Domu kulture u Vrbovcu program. koji će biti6. oktobra sa početkom u 18 časova, obuhvata takmičenje seoskih kulturno-umetničkih društava u kategorijama najbolji scenski nastup, najbolji igrač i najbolja igračica i najlepši par u narodnoj nošnji.

Završni program manifestacije je predviđen za 20. oktobra sa početkom u 18 sati u Domu kulture u selu Lipe. I tom prilikom očekuje se takmičenje seoskih kulturno-umetničkih društava za najbolji scenski nastup, najbolje igrača i najbolju igračicu, kao i najlepši par u narodnoj nošnji, a biće dodeljena i nagrada za najuspešnije seosko kulturno-umetničko društvo u 2024. godini.

Pokrovitelji manifestacije su Ministarstvo za brigu o selu i Grad Smederevo.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!